Condiţiile meteo extreme au avariat 70% din sistemul aerian de distribuţie a energie electrice din judeţul Vaslui

01.05.2017

Aproximativ 2.000 de avarii au fost înregistrate în reţeaua aeriană de electricitate din judeţul Vaslui, ca urmare a condiţiilor meteorologice extreme din ultima decadă a lunii aprilie. Au fost distruşi stâlpi, elemente de susţinere şi izolaţie, precum şi conductoare, fapt ce a cauzat întreruperea alimentării cu energie pe toate nivelele de tensiune, pe zone extinse din judeţ.

Prin efortul susţinut, a peste 350 de electricieni şi ingineri din judeţele Vaslui, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Vrancea s-a reuşit alimentarea cu energie electrică a consumatorilor casnici din jud. Vaslui.

Echipele Delgaz Grid şi ale contractorilor vor fi în continuare în teren pentru definitivarea lucrărilor de reparaţii, având în vedere că sunt situaţii unde alimentarea cu energie este realizată în sistem provizoriu, inclusiv cu grupuri electrogen.

30 de posturi de transformare aferente sistemului de irigaţii sunt fără electricitate, pentru că stâlpii de medie tensiune sunt rupţi şi nu se pot înlocui din cauza fenomenului de băltire a apei în anumite zone.

Situaţia creată în reţeaua de electricitate din Vaslui a pus deopotrivă, la grea încercare consumatorii, mai ales, compania noastră, dar şi firmele care lucrează în domeniu.

Regretăm disconfortul resimţit de consumatori prin întreruperea distribuţiei energiei şi asigurăm locuitorii judeţului Vaslui că am făcut tot ceea ce a fost posibil, în condiţiile date, pentru restabilirea stării de normalitate în cel mai scurt timp.